U bent hier: Home / Wijziging van de ordonnantie van 5 juli 2018 betreffende de specifieke gemeentelijke bestuursvormen en de samenwerking tussen gemeenten
U bent hier: Home / Wijziging van de ordonnantie van 5 juli 2018 betreffende de specifieke gemeentelijke bestuursvormen en de samenwerking tussen gemeenten

Wijziging van de ordonnantie van 5 juli 2018 betreffende de specifieke gemeentelijke bestuursvormen en de samenwerking tussen gemeenten

Het Parlement heeft op 22 oktober 2020 een ordonnantie aangenomen tot wijziging van de ordonnantie van 5 juli 2018 betreffende de specifieke gemeentelijke bestuursvormen en de samenwerking tussen gemeenten (wijziging van artikel 100).

Autonome gemeentebedrijven en intercommunales die vóór 1 september 2018 werden opgericht, zullen hun statuten in overeenstemming moeten brengen met de ordonnantie en moeten voor 1 december 2020 voldoen aan de andere verplichtingen die deze ordonnantie oplegt.

Gemeentelijke of meergemeentelijke vzw’s die vóór 1 september 2018 werden opgericht, zullen ook hun statuten in overeenstemming moeten brengen met de ordonnantie en moeten voor 1 december 2020 voldoen aan de andere verplichtingen die deze ordonnantie oplegt.

Deze instellingen hebben echter twee jaar extra om te voldoen aan de verplichting bedoeld in artikel 44, §1, eerste lid en §§ 2 en 3 van de ordonnantie. Concreet moeten zij tot 1 september 2022 de aktes vermeld in artikel 44, § 1, eerste lid, van de ordonnantie niet in extenso aan de toezichthoudende overheid zenden.

Deze aktes moeten echter in de vorm van een korte beschrijving worden opgenomen in de lijst die overeenkomstig artikel 45 naar de toezichthoudende overheid moet worden gestuurd.

gearchiveerd onder: ,