U bent hier: Home / Verslag over de toegankelijkheid van de gemeenteraadsverkiezingen

Verslag over de toegankelijkheid van de gemeenteraadsverkiezingen

Op 14 oktober 2018, gingen de Brusselse burgers stemmen om hun gemeentelijke vertegenwoordigers te kiezen.

Brussel Plaatselijke Besturen, in samenwerking met de gemeenten, heeft een groot belang gehecht aan de toegankelijkheid van de gemeenteraadsverkiezingen.

Om de stemervaring en de deelname aan de verkiezingen voor personen met een beperkte mobiliteit te blijven verbeteren, heeft Brussel Plaatselijke Besturen, in samenwerking met het CAWab (Collectif Accessibilité Wallonie-Bruxelles), een peiling over de toegankelijkheid van de verkiezingen verspreid. Vragen over het transport gebruikt om naar de stembureau te gaan, de toegankelijkheid in het stemhokje, of de bewegwijzering op de verkiezingssite werden gesteld.

CAWab heeft een verslag opgesteld met gedetailleerde statistieken uit deze peiling. Er werden ook enkele individuele ervaringen in opgenomen. Als conclusie worden enkele aanbevelingen gegeven voor de toekomstige verkiezingen.

U vindt dit verslag hier, we hopen dat het jullie interessante informatie en aanbevelingen bezorgt voor de volgende verkiezingen.

 

Elke locatie (school, sportcentrum, …) beschikt dus minstens over één stembureau dat voor personen met beperkte mobiliteit (PBM's) toegankelijk is.