U bent hier: Home / Thema / Regionale steun / Specifieke subsidies aan de gemeenten / Subsidies ter ondersteuning van het plaatselijke beleid

Subsidies ter ondersteuning van het plaatselijke beleid

Steun aan de gemeenten die stagiairs in dienst nemen met een leercontract

Er werd voor het schooljaar 2016-2017 een subsidie van 1.000.000 € toegekend aan de deelnemende gemeenten voor de financiering van betrekkingen voor stagiairs van CEFA’s (Centre d’Education et de formation en alternance - opleidingscentra voor alternerend leren)/CDO’s (Centra voor Deeltijds Onderwijs)

Concreet worden de stagiairs tewerkgesteld binnen het kader van een voltijdse startbaanovereenkomst van het type II voor betrekkingen van niveau E (of ook wel D), voor een onbepaalde of bepaalde duur (van minimaal 6 maanden). Die stagiairs werken 3 dagen per week in de gemeentediensten en volgen 2 dagen les in een CEFA of CDO.

Sinds 2012 wordt de subsidie ook gebruikt voor de opleiding van de gemeentelijke opleiders die belast zijn met de begeleiding van de jongeren.


Steun aan het plaatselijke gelijkekansenbeleid

Via de Coördinatie Gelijke Kansen lanceert Brussel Plaatselijke Besturen elk jaar een projectoproep m.b.t. gelijke kansen (budget van bijna 120 000 euro) aan de gemeenten die initiatieven willen opzetten op het vlak van:

  • de gelijkheid tussen vrouwen en mannen,
  • de strijd tegen partner- en intrafamiliaal geweld,
  • gelijke kansen in de ruime zin van het woord ((personen met een handicap, LGBT, etnische en religieuze minderheden),
  • diversiteit.