U bent hier: Home / Thema / Gelijke kansen en diversiteit / Bibliotheek

Bibliotheek

In deze bibliotheek vindt u allerlei brochures over Gelijke Kansen en Diversiteit.

  • Gids Gelijke kansen als mainstreaming in het lokale beleid - Interfederaal Gelijke Kansen Centrum (2008)
     
  • Een brochure voor de papa's? Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van het vaderschapsverlof wilde Brussel Plaatselijke Besturen met de hulp van de gemeenteambtenaren belast met gelijke kansen bijdragen tot een grotere betrokkenheid van het gemeentepersoneel bij het ouderschap door deze brochure te maken. Ze bevat zowel juridische informatie over het ouderschapsverlof als adviezen om met de nieuwe vormen van ouderschap om te gaan.
     
  • Een andere kijk op jeugdlitteratuur. Brussel Plaatselijke Besturen heeft in 2011 met de Brusselse gemeenten samengewerkt aan het project “Mijn bibliotheek: wat een genre!”. Deze gids wil uitwisselingen bevorderen, een netwerk uitbouwen en activiteiten ontwikkelen rond jeugdboeken om een nieuwe dynamiek in de bibliotheken te stimuleren.
     
  • Het Europees Charter voor gelijkheid van vrouwen en mannen op lokaal vlak (.pdf)  is gericht op plaatselijke en regionale gemeenschappen in Europa, die worden uitgenodigd het te ondertekenen, zich openlijk uit te spreken voor het principe van de gelijkheid van mannen en vrouwen en de engagementen die in het Charter vermeld staan op hun grondgebied in de praktijk te brengen.