U bent hier: Home / Nieuws / BPB aanwezig op het Salon des Possibles op 18 februari

BPB aanwezig op het Salon des Possibles op 18 februari

Brussel Plaatselijke Besturen en drie gemeenten (Ukkel, Schaarbeek en Brussel-stad) zullen op 18 februari deelnemen aan het Salon des Possibles.

Dat is een beurs die sinds vijf jaar georganiseerd wordt door de Service PHARE en het Europese project 'Transition Insertion 2020'. Dit evenement richt zich tot personen die uit het bijzonder secundair onderwijs type 2 en 3 komen (d.w.z. jongeren met een mentale achterstand of gedragsstoornissen) en die zich op de arbeidsmarkt bevinden.

In het kader van de acties die Brussel Plaatselijke Besturen voert om de gemeentes te helpen het quotum van 2,5% personeelsleden met een handicap te bereiken, was het voor ons dus vanzelfsprekend de gemeentes aan te moedigen om op deze beurs aanwezig te zijn.

Tot dusver hebben Ukkel, Schaarbeek en Brussel-stad toegezegd. Ze zullen samen aan één gezamenlijke stand staan om de bezoekers beurtelings informatie te geven. In de namiddag zullen een aantal personen met een handicap komen getuigen over hun aanwervingstraject en hun loopbaan bij een van deze gemeenten.

Brussel Plaatselijke Besturen zal op deze beurs tot slot de gelegenheid kunnen aangrijpen om zijn "Handistreaminggids op plaatselijk niveau" uit te delen.

Praktische informatie:

Datum: 18 februari van 9 uur tot 17 uur

Plaats: Be-Here, Dieudonné Lefèvrestraat 4, 1020 Brussel (Laken)

Info: https://phare.irisnet.be/salondespossibles2020/ (in het Frans)

 

Als u als gemeente wilt deelnemen aan het Salon des Possibles, neem dan via e-mail contact op met Séverine Van Herzeele op svanherzeele@gob.brussels.